Coursing 7-4-2024

Vandaag was voor de Tortelduifjes de start van het coursing seizoen. Annie (ThinkingOfAnnie van de Tortelduif), Huck (TrojanHuckelberry van de Tortelduif) en Floor (River van de Tortelduif) mochten van start gaan op de Chocolade Coursing in Werkendam.
Vanochtend, bij ophalen, zat Annie in een zware dip. Ze heeft deze winter veel voor haar kiezen gehad en ze kon zich niet voorstellen dat vandaag iets leuks kon brengen. Ze gedroeg zich als een hoopje zielig. Huck daarentegen was uitermate blij dat hij weer mee mocht met mij.
Isabelle Faber zou met Floor en whippet James rechtstreeks naar Werkendam rijden.
Bij het zien van het coursing terrein en alle enthousiaste honden ging bij Annie weer een beetje hoop gloren. En na haar eerste omloop, die zij solo moest volbrengen, had ik weer mijn oude Annie terug.❤️ Een kwispelende staart en vuur in der ogen… en ik pijn in mijn donder. 🤣🤣
Huck en Floor hadden de run daarvoor tegen elkaar moeten racen. Dat was een race moet oei momenten. Huck struikelde en sloeg hard over de kop. Maar dan komt het fanatisme boven en hij ging door.
Floor had afgelopen seizoen moeten afbreken vanwege een blessure en was de hele winter bezig geweest om weer in vorm te komen. Chiropracter bezoeken, aquatherapie sessies, dierenarts bezoekjes etc.
Ze had er reuze zin in en startte enthousiast. Maar helaas was het bochtenwerk toch teveel voor haar en haar blessure speelde tijdens de race weer op. Isabelle heeft, heel verstandig, besloten dat Floor nu met pensioen gaat. De geest wil, maar het lichaam niet meer. Floor hebben we daarom ook afgemeld voor de 2e omloop.
Annie en Huck mochten de 2e omloop tegen elkaar en wat waren ze gelukkig samen.
Annie mocht aan het einde van de middag de 1e prijs mee naar huis nemen, Huck werd 2e en Floor kreeg een troostprijs.
Whippet James mocht ook zijn kunsten tonen. De eerste race was hij letterlijk de weg even kwijt, maar in de 2e omloop revancheerde hij zich. Uiteindelijk eindigde hij op een verdienstelijke 5e plek.
Zojuist 2 totaal afgematte, maar intens gelukkige honden bij Hennie afgeleverd.
We zijn klaar voor een top seizoen.